Tusk: Franciaország nincs egyedül
2015.11.14
Tusk: Franciaország nincs egyedül
A Franciaország elleni támadás merénylet egész Európa ellen - írta Donald Tusk, az Európai Tanács (EiT) elnöke Francois Hollande francia elnöknek címzett szombat hajnali levelében.

"Ma este Franciaország a terrorizmus elleni harc frontvonalába került, de Franciaország nincs egyedül. Ez a harc egész Európa harca, és mindenkié a szabad világban" - fogalmazott az EiT elnöke. "A francia nagy, erős és rugalmas nemzet, le fogja tudni győzni a tragédiát" - tette hozzá.

Donald Tusk levelében kiemelte, hogy az Európai Unió segítséget nyújt Franciaországnak. A tragikus, gyalázatos terrorcselekmény nem érheti el célját, nem győzhet a szétválasztás, a félelem, és nem áshatja alá a szabadságot. A szabadság, egyenlőség, testvériség értékeiért az Európai Unió valamennyi kormánya és nemzete kiáll - fogalmazott az Európai Tanács elnöke. A politikus ígéretet tett levelében arra, hogy a világ húsz legfejlettebb országának (G20) vasárnapi törökországi csúcstalálkozóján arra kéri majd a résztvevőket, tegyenek a terrorfenyegetettség elhárításáért. Gondoskodni fogunk arról, hogy Franciaország újra biztonságos legyen, és mindent megteszünk azért a következő hónapokban, hogy Európa terrorellenes stratégiája megfeleljen a kihívásoknak - fogalmazott levelében Donald Tusk.Forrás: MTI