Sarkozy: totális háború kell a terrorizmus ellen
2015.11.14
Sarkozy: totális háború kell a terrorizmus ellen
Nicolas Sarkozy volt francia államfő szerint "totális háborút" kell a terrorizmus ellen folytatni és "gigantikus intézkedésekre" van szükség Franciaország biztonságának megerősítésére a párizsi merényleteket követően.

"A háborúnknak totálisnak kell lennie" - mondta szombaton a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak vezetője egy sajtótájékoztatón, amelyet élőben közvetítettek a francia hírtelevíziók. "A mi dolgunk, hogy tudatosítsuk, hogy a helyzet mennyire súlyos és levonjunk abból minden következtetést a teendőkre nézve. Semmi nem lehet olyan, mint eddig, a terrorizmus már túl sok áldozatot szedett" - hívta fel a figyelmet Sarkozy. "A külpolitikánknak magába kell foglalnia azt, hogy háborúban állunk, és a belbiztonsági politikánknak is" - tette hozzá az exelnök. "Hatalmas intézkedésekre van szükségünk ahhoz, hogy a franciák biztonsága teljese mértékben megoldott legyen" - hangsúlyozta Nicolas Sarkozy, aki elmondta, hogy a rendkívüli állapoton és a határok ellenőrzésén kívül pártja támogat "minden olyan döntést, amely a biztonsági intézkedések drasztikus megerősítését szolgálja honfitársaink életének védelme érdekében".

A volt államfő jelezte, hogy a Köztársaságaik szombatra tervezett politikai rendezvénye elmarad. Pénteken egyébként minden politikai párt megszakította a decemberi regionális választások előtti kampányát. Nicolas Sarkozy azt is elmondta, hogy telefonon egyeztetett Francois Hollande államfővel, s a volt és jelenlegi köztársasági elnök vasárnap személyesen is találkozik.Forrás: MTI