Trócsányi László: a biztonság Európa érdeke
2015.11.15
Trócsányi László: a biztonság Európa érdeke
A biztonság az Európai Unió érdeke, ezért fel kell ébredni és el kell gondolkodni, hogy hova vezet az az út, amelyen Európa halad - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatornának nyilatkozva szombat este.

Kifejtette: a pénteki események hatására a magyar kormánynak is azon kell gondolkodnia, hogy miként lehet Magyarország biztonságát megerősíteni. Rámutatott, a nyugat-európai és a kelet-európai államoknak le kellene ülniük egyeztetni, hogy a veszélyre - amely mindenhol jelen van - együtt készüljenek fel.

A tárcavezető, aki négy éven át töltötte be Magyarország párizsi nagyköveti pozícióját, láthatóan megrendülve úgy nyilatkozott, hogy több, a francia fővárosban élő ismerősével is beszélt a támadást követően, és a "dráma", ami történt, szerinte mindenkinek az életében mély nyomot fog hagyni. Ez a merénylet az európai értékek ellen irányult, és nagyon súlyos a pszichológiai hatása - tette hozzá. Szerinte a péntek esti akció bizonyíték arra, hogy a terroristák jól szervezettek, erősek, sokan vannak és nagyon kegyetlenek. A péntek éjjeli véres merényleteknek 128 halálos áldozatuk van, 300-an megsebesültek. A több helyszínen elkövetett támadásokat az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.Forrás: MTI / Fotó: Szigetváry Zsolt