Házkutatások és őrizetbe vételek Brüsszelben
2015.11.15
Házkutatások és őrizetbe vételek Brüsszelben
Rendőri akció kezdődött szombat délután Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében, amelynek során a hatóságok több embert őrizetbe vettek - értesült a francia nyelvű belga közszolgálati rádió és televízió, az RTBF.

Korábban a televízió arról számolt be, hogy a párizsi merénylők által használt egyik autóban a kerületből származó parkolójegyet találtak. Hatósági forrásra hivatkozva az RTBF azt írja: még most is tartanak a házkutatások a környéken, az utcát le is zárták a rendőrök, és a tűzszerészek is a helyszínen vannak. A közszolgálati médium helyszínen lévő munkatársai "erősen felfegyverzett" rendőrök jelenlétéről számoltak be. Eleinte a francia nyelvű belga közmédium honlapján egy őrizetbe vételről számolt be, majd rendkívüli élő adásában jelentette, hogy további letartóztatások is történtek. A belga ügyészség három előzetes letartóztatás tényét erősítette meg. A belga miniszterelnök azt is bejelentette, hogy egyikük a gyanú szerint pénteken ott volt Párizsban. A belga hatóságok több információt sem a letartóztatottak állampolgárságáról, sem esetleges bűnügyi múltjukról nem közöltek.

A belga igazságügyi minisztérium megerősítette, hogy a párizsi vérengzések idején a támadókkal összefüggésbe hozott belga rendszámú autó nyomán kezdődött meg a rendőri akció Molenbeekben. A párizsi vádhatóság tájékoztatása szerint a Volkswagen Polót egy francia állampolgár bérelte Belgiumban. Őt magát a belga határon egy közúti ellenőrzés során három társával együtt tartóztatták fel.Forrás: MTI