A 20. század egyik bűne, hogy elválasztotta lovától a magyar embert

A 20. század egyik főbenjáró bűne, hogy elválasztotta lovától a magyar embert - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára és a térség országgyűlési képviselője pénteken Simonpusztán.

A Simonpusztai Lovaspark fedett lovaglócsarnokának sajtótájékoztatóval egybekötött átadóján az államtitkár közölte: bíznak abban, hogy az új létesítmény segíti majd a szülőket a magyar hagyományok átadásában.

Hozzátette: a Simonpusztai Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület nem titkolt célja, hogy a gyerekek már az általános iskolában szervezett keretek között ismerkedhessenek meg a természettel és a lovas világgal.

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője elmondta, hogy az egyesület fontos jótékonysági célokat is kitűzött maga elé,például azt, hogy a hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek is lehetőséget biztosít a lovaglás elsajátítására.

Aradszki András kitért arra, hogy a simonpusztai egyesülethez hasonló civil szerveződésekre van szükség, mert ők a magyar nemzet érdekében tevékenykednek. Hozzátette, hogy a kormány ezután is támogatni fogja azokat a civil szervezeteket, amelyek az értékek megőrzésére és a hagyományok ápolására vállalkoznak.

Korein László, a Simonpusztai Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta, hogy a tavaly alakult szervezet célul tűzte ki az iskolai lovas oktatás elősegítését és az esélyegyenlőség megteremtését.

Az egyesület elnöke szólt arról is, hogy a Magyar Lovas Egyesülettel és a szakminisztériumokkal együttműködve olyan képzési rendszert szeretnének kidolgozni, amely az egyes korosztályok képességeihez, az iskolai testnevelésórák időkeretéhez és a délutáni foglalkozásokhoz egyaránt igazodik.Forrás: MTI / Fotó: Mohai Balázs