Kormányzati támogatással fejleszt új repülőgépet a Genevation Aircraft
2018.04.04
Kormányzati támogatással fejleszt új repülőgépet a Genevation Aircraft
Az Irinyi terv részeként a kormány mintegy 250 millió forint támogatást ad Genevation Aircraft Kft. részére új repülőgép prototípusainak kifejlesztésére és sorozatgyártására - közölte Lepsényi István államtitkár a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson kedden.

A helyi sportrepülőtéren bemutatták a GENPRO műrepülőgépet, amely világ első acél-karbon rácsszerkezetű anyagból készült egyszemélyes repülője. Az új repülőgéppel Besenyei Péter, a legeredményesebb magyar műrepülő pilóta tartott bemutatót.

A bemutatót követő sajtótájékoztatón Skultéty Tamás, a Genevation Aircraft Kft. társtulajdonosa elmondta: az új sportrepülőgép mindent tud, amit manapság egy világszínvonalú műrepülőgépnek tudnia kell, így minden remény adott ahhoz, hogy a világpiacon is megállja a helyét.

Elhangzott: a GENPRO hamarosan Európa- és a világbajnokságon is bemutatkozik és tervezik kétszemélyes gyakorlógép fejlesztését is.

Lepsényi István a támogatás ünnepélyes átadásán hangsúlyozta: a fejlesztés példaértékű abban a tekintetben is, hogy egy piacorientált vállalkozás és a magyar egyetemi- és tudományos-műhelyek együttműködésével valósul meg. Minden esély megvan arra, hogy a Genevation Aircraft Kft. egy, az egész világon ismertté váló termékkel csatlakozzon a magyar brandek sorába - fogalmazott az államtitkár.

Magyarországon ismét egy olyan vállalat kíván utat törni a világpiacra, amely épít a magyar kutatás-fejlesztésben meglévő lehetőségekre, ugyanakkor támaszkodik repülős hagyományainkra is - hangsúlyozta Lepsényi István, aki a támogatásról szólva hozzátette: 2010 óta a polgári kormány fontos célja az ipar és ezen belül is a magyar vállalkozások fejlesztése.

A most átadott közel 250 millió forintos - vissza nem térítendő - támogatás alkalmából kiemelte: a magyar költségvetés forrásaiból is jelentős összeget, ebben az évben összesen 19 milliárd forintot tudtak ilyen célokra fordítani.

Az Irinyi tervvel azt kívánjuk elérni, hogy teremtsük meg a gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének hajtóerejét - jelentette ki Lepsényi István.

A Genevation Aircraft Kft.-t 2010-ben alapították, a jegyzett tőkéje 350 millió forint. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2016-os évet nettó 32,7 millió forint árbevétellel zárta. A cég dolgozóinak létszáma 24. A társaság adózott eredménye a 2015-ös üzleti évben mínusz 36,6 millió forint, míg 2016 végén mínusz 25,3 millió forint volt.Forrás: MTI / Fotó: Ujvári Sándor

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat