Repül az alma címmel új ifjúsági előadást mutat be a Kolibri Színház
2018.04.04
Repül az alma címmel új ifjúsági előadást mutat be a Kolibri Színház
Repül az alma címmel új ifjúsági előadást tűz műsorra a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; a darab ősbemutatóját április 7-én, szombaton tartják a Kolibri Pincében.

A tizenéveseknek szóló darabot a színház felkérésére a népszerű svéd színpadi szerző és dramaturg Anders Duus írta, és számos ifjúsági előadás rendezője, a svéd-magyar Benedek Judit állítja színpadra - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Anders Duus neve nem ismeretlen a Kolibri Színház közönsége számára, hiszen ő jegyzi szerzőként a hét évig nagy sikerrel játszott Boni és Klájd kereket old című előadást is, amelyet szintén a stockholmi rendezőnő állított színpadra. Benedek Juditnak a Kolibri Színházban bemutatott korábbi munkái közé tartozik a stockholmi Teater de Vill-lel koprodukcióban készült Európai történet, valamint a Kirúgberúg és a Mama kerestetik című darab.

A Repül az alma egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte nem volt kapcsolata. A mogorva öreget a falubeli gyerekek sátánfajzatnak hívják, és a saját rohadt almáival dobálják a házát. "Mi működteti a kirekesztő indulatokat, lehet-e bármit tenni ellenük? Vajon egy új, fiatal generáció képes lesz-e meghaladni a múltban gyökeredző előítéleteket?" - teszik fel a kérdést a darab ismertetőjében.

Mint írják, az előadás nagyszerű szerepeket kínál a színház művészei - Alexics Rita, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Németh Viktória és Tóth József - számára, az ifjú nézőket pedig megismerteti egy olyan történettel, amely nem csak a távoli Svédországban, de nálunk is megeshet.

Anders Duus művét Kúnos László fordításában ismerheti meg a magyar közönség. A darab díszlet- és jelmeztervezője Mats Persson, a szcenikus Farkas István.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat