Thürmer Gyula: fizessenek a gazdagok!
2018.04.05
Thürmer Gyula: fizessenek a gazdagok!
A Munkáspárt kész lenne támogatni mindenkit, aki zászlajára tűzi, hogy fizessenek a gazdagok, de ezt egyedül ők képviselik - a Magyar Munkáspárt elnöke csütörtökön Salgótarjánban.

Thürmer Gyula sajtótájékoztatóján hangoztatta: eltelt harminc év, ideje lenne elgondolkozni, miért lettek milliárdosok egyesek, és miért váltak milliók szegénnyé. A Munkáspárt egyszeri, 45 százalékos vagyonadót vezetne be, emellett beállítaná a bérplafont is, amely szerint senki sem keresne többet a minimálbér tízszeresénél - közölte.

Sokat kaptak az emberek az elmúlt években, de senki sem kapott annyit, amennyire igazából szüksége van - mondta. Kiemelte: 200 ezer forintos minimálbért adnának adómentesen, 100 ezer forintos minimális nyugdíjat, ingyenes gyógyszert 65 éves kor fölött, a fiatalok első munkahelyét garantálná az állam, és szociális lakások is épülnének.

Ha van lakása, van munkája, akkor fog majd arról dönteni, hogy külföldre megy vagy ittmarad - fogalmazott.

Szólt arról is, többet kell költeni a kórházakra, a betegekre, az orvosokra, az ápolónőkre, "érjük el, hogy az orvos ne azt kérdezze, mennyi pénzed van, hanem azt, hogy mi a bajod". Fontosnak nevezte azt is: az egészségügy maradjon az államé és legyen ingyenes.

Thürmer Gyula arról is beszélt: tiltakoznak az ellen, ami választási kampány címén folyik, mert becsapják, félrevezetik az embereket, és elítélik a visszalépéseket is, mert azt a választók elárulásának tartják.

Arra kérte a választókat, olyan embereket küldjenek a parlamentbe, akik őket képviselik, akik ismerik a munkájukból élők életét, "akik ismerik, milyen nehéz ma szegénynek lenni, akik ismerik a pályakezdő, munka nélkül szenvedő emberek életét, akik ismerik azoknak a gondjait, akik külföldre kényszerülnek".

Az elnök arra a kérdésre, hogyan ítéli meg, hogy a Nógrád megyei 1. számú, salgótarjáni választókerületben 36 jelölt neve szerepel a szavazólapon, azt válaszolta: olyan kritériumokat kellene megszabni az induláshoz, amelyek nem tennék ezt lehetővé. Emögött döntően a kamupártok állnak - mondta, hozzátéve: az államnak kell garantálnia, hogy pénzért ne lehessen indulni.

Kitért arra is, hogy a harminc éve működő Munkáspárt jelöltjei az elmúlt két évben kétszáz időközi választáson vettek részt.Forrás: MTI / Fotó: Komka Péter

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat