Határvadászok elhelyezésére szolgáló épületegyüttest adtak át Győrben
2018.04.05
Határvadászok elhelyezésére szolgáló épületegyüttest adtak át Győrben
Átadták a Készenléti Rendőrség nyugat-magyarországi határrendészeti igazgatósága győri határvadász bevetési osztályának és a Nemzeti Nyomozó Iroda győri bűnüldözési osztályának elhelyezésére szolgáló épületegyüttest csütörtökön Győrben.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány az átadó ünnepségen elmondta, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kezelésében lévő területen az 5429 négyzetméter alapterületű épületegyüttest több mint 2,8 milliárd forintból alakították ki. A beruházás része annak a 97,8 milliárd forint összegű programnak, amellyel a kormány a határvadász bevetési osztályok fejlesztését támogatja.

Ezekkel a fejlesztésekkel korszerű elhelyezési feltételeket alakítanak ki, biztosítják a szükséges rendészettechnikai eszközöket, ruházatot és szolgálati járműveket. Győr mellett további tíz városban, köztük Budapesten is folyamatban vannak a beruházások - mondta.

Emlékeztetett: Pintér Sándor belügyminiszter 2016 augusztusában fogadta el azt az előterjesztést, amely alapján a Készenléti Rendőrség kötelékében működő határrendészeti osztályokat bővítik. A budapesti székhelyű határvadász mélységi ellenőrzési osztály, valamint a győri, a szombathelyi, a pécsi, a kiskunhalasi, a nyírbátori és a miskolci határvadász bevetési osztály mellett Nagykanizsán, Kaposváron, Debrecenben, Orosházán egy-egy, Szegeden kettő, Kiskunhalason pedig plusz egy osztályt állítottak fel, a létszámot pedig megemelték.

A 2016. szeptember 1-jén indult határvadász-toborzás eredményeként ma 97,1 százalékos a személyi feltöltöttség - tette hozzá az országos rendőrfőkapitány.

Papp Károly az új épületről elmondta, hogy a 2017 augusztusában kezdődött beruházást a kivitelező West Hungária Bau Kft. határidőre elkészítette. Az épületegyüttes úgynevezett szálló részében 230 embert lehet elhelyezni, a garzon részben 48 szobát alakítottak ki. Itt elsősorban házastársak lakhatnak együtt.

A bűnüldözési osztály számára kialakítottak egy olyan kihallgató helyiséget, amely távmeghallgatásra is alkalmas.

Pintér Sándor belügyminiszter az ünnepségen azt emelte ki, hogy a rendőrség fejlődése az ország biztonságának záloga.

Emlékeztetett, 2015-ben 108 országból 391 ezren érkeztek az ország déli határához, "menekültek, kalandorok, gazdasági menekültek és illegális migránsok".

Az ország teljes területéről a határra vezényelt rendőrök jól dolgoztak, rendkívüli erőfeszítésekkel megakadályozták a migrációs áradatot - mondta.

Hozzátette: a kormánynak kötelessége, hogy megfelelő jogi és technikai ellátási körülményeket biztosítson a munka elvégzéséhez.

Az ünnepségen részt vett Németh Szilárd (Fidesz), az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, valamint más politikusok és közéleti szereplők.Forrás: MTI / Fotó: Krizsán Csaba

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat