Férfi vízilabda Európa Kupa - Rajt döntetlennel a Szuperdöntőben
2018.04.06
Férfi vízilabda Európa Kupa - Rajt döntetlennel a Szuperdöntőben
Döntetlennel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében, amelynek nyitónapján Görögország együttese volt az ellenfél.

Eredmény, Szuperdöntő, 1. nap:

Magyarország-Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)

a magyar góldobók: Bátori 3, Vámos 2, Zalánki, Jansik Sz., Jansik D., Mezei 1-1

Az átalakulóban levő magyar csapat a görögök vezető találatára Bátori Bence révén gyorsan válaszolt. A vetélytárs azonban a második negyedben valósággal állva hagyta Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesét, és ellépett 4-1-re. Zalánki Gergő és Jansik Szilárd jóvoltából 4-3-ra sikerült a felzárkózás, ám újabb eredményes "görögtűz" után 6-3-mal vonultak el a csapatok a nagyszünetre.

A pihenőt követően nagyszerű fél negyedet produkált a Märcz-legénység, amely a büntetőből eredményes Vámos Mártonnak, az idősebbik Jansiknak, Dávidnak és Bátorinak köszönhetően utolérte ellenfelét. Az utolsó negyednek azonban a vezetést visszaszerző görögök vághattak neki jobb helyzetből.

A befejező nyolc perc elején a triplázó Bátori alakította 7-7-re az állást, de újfent görög gól következett, ráadásul egymás után kettő. Mezei Tamás húzásával lett 9-8, 48 másodperccel a vége előtt pedig Vámos távoli balkezes bombájával 9-9-re módosult a mérkőzés. Az utolsó támadást a magyar csapat vezethette, de már nem változott az eredmény.

A magyar válogatott pénteken ugyancsak 16 órától azzal az olasz csapattal találkozik, amely a nyitónapon 11-4-re kikapott a spanyoloktól.

A csoport másik mérkőzésén:

Spanyolország-Olaszország 11-4 (3-0, 2-1, 4-1, 2-2)

A B csoport eredményei:

Horvátország-Franciaország 20-5 (6-1, 6-2, 5-1, 3-1)
Szerbia-Montenegró 9-5 (3-2, 3-1, 2-1, 1-1)Forrás: MTI / Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat