Az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának nyilatkozata nyílt beavatkozás
2018.04.06
Az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának nyilatkozata nyílt beavatkozás
Bármilyen nyomást is fejt ki ránk az ENSZ emberi jogi bizottsága, mi egyetlenegy illegális bevándorlót sem fogunk befogadni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Szijjártó Péter a magyar belügyekbe a választási kampány hajrájában történő nyílt beavatkozási kísérletnek minősítette azt, hogy az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága "súlyosan elfogult nyilatkozatot fogadott el Magyarországgal szemben". A jelentésről azt mondta: olyan, mintha elejétől a végéig Soros György írta volna, "kísérteties hasonlóságot mutat a Soros-tervvel".

A külügyminiszter abszurdnak nevezte, hogy a bizottság azt akarja: a tiltott határátlépést, a határsértést "alapvető emberi jogként fogadjuk el, mindazokat szállásoljuk el, mindazokról gondoskodjunk Magyarországon", akik a magyar szuverenitás megsértésével határsértő módon illegálisan érkeztek Magyarországra. Úgy fogalmazott: az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága azt akarja "velünk elfogadtatni, hogy a hozzánk illegálisan érkező emberekről ugyanúgy gondoskodjunk", mint a magyar adófizetőkről.

Szijjártó Péter közölte: "bármilyen nyomást is fejt ki ránk az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága, mi egyetlenegy illegális bevándorlót sem fogunk befogadni". Marad a kerítés, marad a szigorú bevándorláspolitika, "Magyarországra illegális bevándorló nem jöhet", a határsértést pedig az ország szuverenitása ellen elkövetett egyik lehető legsúlyosabb bűncselekményként "fogjuk kezelni és ennek megfelelően fogjuk szankcionálni" a jövőben is - jelentette ki.

Azt mondta: Magyarország addig fog küzdeni, amíg olyan kormánya lesz, amely ezt a harcot megvívni és nem feladni akarja. Április 8-án eldől, hogy Magyarországnak bevándorlásellenes kormánya marad-e vagy bevándorláspárti kormánya lesz-e - fogalmazott az országgyűlési választás tétjéről.

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága csütörtökön felszólította Magyarországot, hogy lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen, amelynek célkeresztjében a kisebbségek, a többi között a romák és a muszlimok állnak. A bizottság felszólította Magyarországot arra is, hogy vonja vissza azt a törvényt, amely lehetővé teszi a rendőrségnek az illegális határátlépők kitoloncolását anélkül, hogy menedékkérelmet nyújthatnának be. Emellett a testület szorgalmazza, hogy a kormány vonja vissza a Stop Soros törvényjavaslatot, amely felhatalmazná a belügyminisztert, hogy nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva betiltson migránsokat segítő civil szervezeteket.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat