Tarlós István egy éven belül érzékelhető eredményt kíván elérni
2019.02.26
Tarlós István egy éven belül érzékelhető eredményt kíván elérni
Tarlós István egy éven belül érzékelhető eredményt kíván elérni abban, hogy mérséklődjön a Liszt Ferenc repülőtér okozta zajterhelés, a rövid távú javaslatok között szerepel az éjszakai repülési tilalom bevezetése.

A főpolgármester hétfőn az Echo Tv Napi aktuális című műsorában rövid távú javaslataik között említette, hogy módosítsák a zajterhelések értékelését, a zajmérést a Budapest Airporttól a Nemzeti Közlekedési Hatóság vegye át, valamint a személyszállító gépeket érintően éjszakára - a mélyalvási időszakban, éjfél és hajnali öt óra között - teljes körű repülési tilalmat vezessenek be.

"Erre van remény", Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel egyetértenek, a Budapest Airport "tárgyalóképes" - mondta Tarlós István, majd úgy fogalmazott: "ebben szeretnék én egy éven belül konkrét, érzékelhető eredményt felmutatni".

Tarlós István megjegyezte, hogy távlati terv egy kisebb repülőtér építése, amely fogadhatná a teherforgalmat, valamint a fapados légitársaságok repülőgépeit.

A harmadik ciklusára készülő városvezető az őszi főpolgármester-választásról szólva arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére a megbízást elvállalta, "bemegy mégegyszer a ringbe".

"Övön alul nem ütök, de aki bejön velem a ringbe, annak fel kell készülnie, mert sportszerű körülmények között nyilván ki akarom ütni" - fogalmazott Tarlós István.

Mint mondta, nem tart az ellenfeleitől, hiszen neki a legkevesebb a vesztenivalója a választáson. Karriert nem épít, problémákat akar megoldani - hangsúlyozta Tarlós István, aki szerint a fő kérdés, hogy a mai viszonyok figyelembevételével mit tud elérni ma "egy felszínen lévő esetleges ellenzéki főpolgármester, azon kívül, hogy néhány száz embert felvezet a karmelita külső kerítéséig, és ott helyesírási hibáktól hemzsegő táblákat emelget".

Tarlós István kitért arra is, hogy a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén, a költségvetési vitában az ellenzék másfél órán keresztül "orbánozott és tarlósozott". Mint mondta, álmában sem számított arra, hogy választási évben az egész baloldali ellenzéknek - "Karácsony Gergőstől, Horváth Csabástól" - egyetlen egy módosító javaslata nem volt a büdzsé tervezetéhez. Horn Gyulához, Kovács Lászlóhoz és Lendvai Ildikóhoz képest "a baloldali ellenzék az NB I-ből a megyei első osztályba esett vissza" - jegyezte meg Tarlós István.

Szavai szerint a választáson majd a budapestiek eldöntik, hogy olyan főpolgármester kell, aki "semmit nem tud elintézni, de örökös háború van, vagy kell valaki, aki folytatja azt, amit megkezdett".

A Fővárosi Közgyűlés által február 20-án jóváhagyott költségvetést végrehajthatónak és stabilnak nevezte Tarlós István, aki rámutatott arra is, hogy amikor az egészségügyet és az oktatást az egész országban az állam magához vette, akkor a főváros költségvetése kevéssel 300 milliárd forint fölé esett vissza, de ma már az összeg újból közelíti a 400 milliárdot, miközben az előbbi két ágazat továbbra is az államnál van.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat