MSZP: Bús Balázs ne kampányoljon azzal, hogy ő a civilek jelöltje!
2019.09.05
MSZP: Bús Balázs ne kampányoljon azzal, hogy ő a civilek jelöltje!
Az MSZP budapesti elnöke felszólította Bús Balázs III. kerületi Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltet, hogy ne kampányoljon azzal, hogy ő a civilek jelöltje.

Molnár Zsolt csütörtökön az óbudai Lajos utcában tartott sajtótájékoztatón felszólította Bús Balázst, tisztázza, mely politikai szervezetek állnak mögötte.

Nem lehet civilek, álcivilek mögé bújni! - hangoztatta.

Hozzátette: Bús Balázs korábban a Fidesz országgyűlési képviselője volt, jelenleg is ő a kormánypárt polgármestere a kerületben.

Molnár Zsolt közölte, Bús Balázs a Fidesz jelöltje, nem a civileké, és ha ezt elfelejtette, készítettek neki egy táblát. A politikus által felmutatott táblán az volt olvasható: "Ne dőlj be! Ő a Fidesz jelöltje!".

Kitért arra, hogy Bús Balázs támogatottságával kapcsolatban a napokban olyan mondatokat tulajdonítottak neki, amelyek nem hangzottak el. Ez szerinte azt mutatja, hogy nagy bajban lehetnek a helyi fideszesek és Bús Balázs is.

Kiss László, Óbuda közös ellenzéki polgármesterjelöltje, volt szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt, égető szükség van bérlakásprogramra a III. kerületben, emellett gyermekszakrendelőt is létrehoznának.

Elmondta, a római-parti mobilgát ügyében népszavazást kezdeményeznének és társadalmi párbeszédet indítanának. Érdemi kommunikációt ígért a polgárokkal például az olyan beruházások esetében, mint a Szentendrei út felújítása. Tervei között szerepel egy fásítási program indítása is.

Arra a kérdésre, hogy az ellen is felszólalnak-e, ha a civil szervezetek ellenzékieket támogatnak, például Ózdon vagy Tapolcán, Molnár Zsolt azt mondta, vannak olyan helyek, ahol valóban civilek támogatnak politikusokat, de Óbudán a "civilség" kifogás arra, hogy ne kelljen felvállalni a Fidesz-KDNP-t.

Egy másik felvetésre, miszerint korábban Molnár Gyula is kampányolt úgy Újbudán, hogy az MSZP logója nem került fel a plakátjaira, az MSZP fővárosi elnöke közölte, nem tudja, hogy valóban volt-e ilyen, de Molnár Gyula esetében nehéz lenne nem észrevenni, hogy a szocialista párt politikusáról van szó. Óbudán egy baráti társaságnak álcázott civil szervezettel kampányolnak - jegyezte meg.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat