Izgalmas őszi-téli utazási repertoár és vasúti különlegességek találkozóhelye
2019.09.17
Izgalmas őszi-téli utazási repertoár és vasúti különlegességek találkozóhelye
Idén XV. alkalommal rendezik meg Békéscsabán a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé elnevezésű rendezvényt. Szeptember 27 – 29. között lesznek láthatóak a mozdonykülönlegességek az országosan egyedülálló rendezvényen.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is jelen lesz az eseményen a MÁV Nosztalgia Kft., idén az M43 1001-es dízelmozdonnyal, egy luxus hálókocsival, egy bárkocsival, valamint egy Economy Club ülőhelyes kocsival.

A MÁV Nosztalgia Kft. 2019-ben is részt vesz a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádén, Békéscsabán. Az idén immár tizenötödik alkalommal megrendezett eseményen számos izgalmas program várja a látogatókat, például a rendezvény ideje alatt az Istropolitan kocsiban bár üzemel, ahol kellemesen tölthetik az időt két látnivaló között a látogatók. Emellett több, valóban egyedülálló utazási lehetőséggel is megismerkedhetnek. A MÁV Nosztalgia Kft. ismét különlegességekkel érkezik a kiállításra, így például a látogatók megtekinthetnek az eredeti festésű M43 1001-es dízelmozdonyt, és egy Economy Club ülőhelyes kocsit is. A rendezvényre látogatók megtekinthetik a 2019. november 30-án Békéscsabáról Bécsbe közlekedő Körös Advent Expressz Élményvonat újdonságát, az Imperial Club kocsit.

Az őszi és téli időszak valódi élménysorozatot ígér a vonatutak szerelmeseinek: nosztalgiautakból idén év végén sem lesz hiány. Október végén például egyedülálló lesz a II. Rákóczi Expressz, melyet a MÁV Nosztalgia az idei II. Rákóczi Ferenc emlékév tiszteletére indít el. Nem csupán Kassán várják érdekes programok a látogatókat, de az adventi utak is szép számmal sorakoznak a repertoárban: Zágrábban és Bécsben élhetik át a karácsonyi hangulatot az utasok nosztalgia vonatokkal utazva. Az elmúlt években is kifejezetten népszerűek voltak az advent tematikájú élményutak, így idén is öt különböző járatot indít majd a társaság. A tavaly debütáló Körös Advent Expressz idén is várja utasait november végén, de ha előbb indulnánk felfedezni az élményvonatozás téli világát, akkor a Márton-napi hangulatot is megidézhetjük a Gyertyafény Expresszel Nagymarosig és vissza, nem utolsó sorban finom liba-ételek társaságában.

Az utazási lehetőségek mellett játékokkal, szórakoztató és edukatív programokkal és még számos meglepetéssel készülnek tehát a XV. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádén, ahol akár a MÁV Nosztalgia őszi-téli élményútjaira is válthatnak jegyet az érdeklődők 10% kedvezménnyel.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat