Hét év alatt 14,5 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett Tatára
2020.07.11
Hét év alatt 14,5 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett Tatára
A most záruló európai uniós fejlesztési ciklusban Tatára összesítve 14,5 milliárd forintnyi uniós forrás és állami önerő érkezett beruházásokra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Vitályos Eszter kiemelte, ezekből a forrásokból az önkormányzat, a gazdasági élet szereplői és a civil szervezetek számos olyan beruházást valósítottak meg, melyek vonzóvá teszik a várost a fiatalabb generáció számára és ösztönzik őket, hogy itt telepedjenek le, itt alapítsanak családot.

Az államtitkár szólt arról, hogy 50 millió forintos fejlesztéssel újulhatott meg az ötven gyermeket gondozó intézmény, melynek épületében 1912 óta működött óvoda.

Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, Tata 2013-ban vehette át a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől a Családbarát önkormányzat díját, 2019-ben pedig az UNICEF Gyermekbarát város címmel ismerte el a települést, ahol az elmúlt években majdnem minden intézményben zajlottak korszerűsítési munkák.

A Szivárvány óvoda energetikai felújítása során megvalósult az ablakok cseréje, az épület hőszigetelése. Felújították a villamos hálózatot, valamint napelemes rendszert építettek ki.Forrás: MTI / Fotó: Máthé Zoltán

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat