Jobbik: Orbán új törvénye miatt az ápolók harmada nem akar tovább dolgozni
2020.10.15
Jobbik: Orbán új törvénye miatt az ápolók harmada nem akar tovább dolgozni
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ma nyilvánosságra került, 30 ezer főt megkérdező felmérése egyértelműen rámutat, hogy Orbánék új egészségügyi törvénye hatalmas károkat fog okozni.

A felmérésből látszik, hogy az alacsony fizetésük miatt eddig is kilátástalan helyzetben élő ápolók, egyszerűen hamarosan feladják munkájukat. A megkérdezettek közel egyharmada ugyanis még alá sem akarja írni a Kormány rájuk erőltetett új jogviszonyát, sőt jórészük már a pályája elhagyásán gondolkozik.

Orbánék egy nap alatt áterőszakolt új jogszabálya óriási károkat fog okozni a betegellátásban, amelynek kárvallottjai az eddig is megalázó helyzetben lévő szakdolgozók, és a bizonytalanságban élő betegek lesznek. Mindazonáltal Orbánék egészségügyi reformkísérlete az egyeztetés hiánya miatt úgy tűnik, kezd csődöt mondani, mert a szakma egyre nagyobb arányban utasítja el a jogviszonyuk megváltoztatását. Orbánnak abba kell hagynia az egészségügyi dolgozók megalázását és egymásnak ugrasztását, különösen most, amikor szabadjára engedte a koronavírust.

Nem lehet bizonytalanságot okozni a védekezés szempontjából legfontosabb dolgozók körében akkor, amikor a kormányzati mulasztások miatt már a vírus diktálja a tempót hazánkban.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat