LMP: az a kérdés, hogy kászálódik ki Magyarország a szociális és gazdasági válságból
2020.12.13
LMP: az a kérdés, hogy kászálódik ki Magyarország a szociális és gazdasági válságból
A kérdés nem az, hogy Orbán Viktor győzött-e vagy sem Brüsszelben, hanem az, hogyan kászálódik ki Magyarország a szociális és gazdasági válságból - jelentette ki az LMP társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté azt mondta: amíg Orbán Viktor a vétóharcát vívta Brüsszelben, Magyarországon a helyzet változatlan, továbbra is forrásokat vonnak el a településektől, meg akarják tiltani a plusz bevételek megszerzését és lebegtetik az iparűzési adó megvonását is. Ez az LMP társelnöke szerint totális csőddel fenyeget a magyar önkormányzati rendszerben.

Hozzátette: ezzel szemben áll a "szabad városok" kezdeményezése, amelyet az LMP is támogat, hogy a települések közvetlenül jussanak az európai uniós támogatásokhoz.

Orbán Viktor nemcsak a településeket sanyargatja, hanem a kisvállalkozókat is - fogalmazott Kanász-Nagy Máté. Megjegyezte: a katás vállalkozásokat "padlóra küldheti" a 40 százalékos büntetőadó.

Sérelmezte, hogy a koronavírus miatt több százezren vesztették el a munkájukat, a kormány mégsem emeli kilenc hónapra az álláskeresési járadékot, nem fizet százszázalékos táppénzt azoknak, akik a koronavírustól betegedtek meg.

Kanász-Nagy Máté a sportcélú beruházásokat vagy éppen luxusszálloda építéseket felesleges és káros támogatásoknak nevezte, ezeket a forrásokat szerinte egy az egyben az egészségügynek vagy a vállalkozásoknak, településeknek kellene adni a vírushelyzetben.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat