Tizenharmadik havi családi pótlékot sürget a Jobbik
2020.12.23
Tizenharmadik havi családi pótlékot sürget a Jobbik
Tizenharmadik havi családi pótlék bevezetését szorgalmazza a Jobbik.

Keddi online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője azt hangoztatta: a kormány több mint egy évtizede nem emelte a családi pótlékot, ezért növelni kellene annak összegét.

Fontosnak tartják, hogy a juttatást speciális, csak alapvető élelmiszerek vásárlására és a gyermeknevelés kiadásainak fedezésére alkalmas családi kártyára utalják, hogy így "gyermekvédelmi szempontból százszázalékosan hasznosulni tudjon ez az összeg".

"Elkötelezettek vagyunk" a gyermekvállalás és a családok támogatása mellett, éppen ezért minden értelmes vívmányt az elmúlt harminc évből "megtartanánk, minden fölösleges túlfutást viszont lebontanánk" - jelentette ki az ellenzéki politikus, a juttatások inflációkövetését szorgalmazva.

Kerék-Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős politikusa arról beszélt: a kormány szemfényvesztése, kommunikációs trükkje a decemberi kétszeri családipótlék-fizetés, hiszen "cserében januárban nem fognak kapni semmit" az érintettek.

Arra szólította fel a kormányt, hogy már jForrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat