Az LMP huszonnegyedszerre is benyújtja aktanyilvánossági javaslatát
2021.08.22
Az LMP huszonnegyedszerre is benyújtja aktanyilvánossági javaslatát
Az LMP 24. alkalommal is benyújtja az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján, hétfőn - jelentette be Keresztes László Lóránt.

"Nagyon súlyos mulasztás terheli a rendszerváltás óta a fennálló országgyűlési többségek mindegyikét, hiszen a mai napig nem biztosította senki az állambiztonsági múlt feltárását" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Hozzátette, azt sem biztosította senki, hogy megtudhassuk: miképpen hálózták be a rendszerváltó pártokat az állambiztonság fenntartói és az egykori politikai hatalmukat milyen módon változtatták gazdasági hatalommá, valamint hogyan indították el a máig ható társadalmi és gazdasági folyamatokat.

A "magát egykor antikommunistának nevező" Fidesz-KDNP a 2010-es országgyűlési választások előtt tett egy világos ígéretet az aktanyilvánosság biztosítására, de ezt nem teljesítette - mondta Keresztes László Lóránt.

Emlékeztetett, az LMP tíz évvel ezelőtt első alkalommal nyújtotta be az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát.

Az ellenzéki politikus megjegyezte azt is, hogy a Fidesz-KDNP minden alkalommal megakadályozta, hogy a javaslatról érdemben tárgyalni lehessen.

Keresztes László Lóránt azt mondta, "pontosan tudják", hogy a Fidesz és a KDNP képviselői ismét "lesöprik" a javaslatukat, de a jövő évi országgyűlési választásokat követően kialakuló parlamenti többséggel biztosítani fogják az állambiztonsági múlt feltárását.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: maihirlap@maihirlap.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat