Jevgenyij Koroljov ad zongoraestet a Zeneakadémián
2021.12.04
Jevgenyij Koroljov ad zongoraestet a Zeneakadémián
Bach- és Debussy-művek szólalnak meg Jevgenyij Koroljov zongoraestjén december 7-én a budapesti Zeneakadémián.

Korunk egyik legkiválóbb Bach játékosának tolmácsolásában Bach műveit követően Debussy prelűdjeit hallgatják meg az érdeklődők az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat idei utolsó hangversenyén - közölték a szervezők.

Jevgenyij Koroljov a nemzetközi zenei élet különleges jelensége, közönségét látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével, a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg.

A zongoraművész azt vallja, hogy az igazi művészet több a tökéletes színvonalú technikai megvalósításnál, az érzelmi hatás átadása nélkül elvész a zene igazi mondanivalója.

Bach A fúga művészete Jevgenyij Koroljov által készített CD felvételére Ligeti György zeneszerző emlékezetesen reagált: "ha csak egyetlen CD-t tudnék magammal vinni egy lakatlan szigetre, akkor Koroljov Bach-felvételét választanám, mert még az éhségtől és szomjúságtól elepedve is egyre csak ezt a felvételt hallgatnám újra és újra, egészen az utolsó leheletemig." Az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat 2022-es bérletei is megtekinthetők a hangversenyek pontos műsorával a www.azongora.hu honlapon, ahol a jegyek is megvásárolhatók.Forrás: MTI